echte vrouwen carriwellEen paar jaar geleden deed de campagne van Dove veel stof opwaaien. Weg met photoshop maar liever echte vrouwen met een bubbeltje hier en een rolletje daar. Het ging volgens Dove om echte schoonheid waarmee ze het positieve zelfbeeld van vrouwen wilden verbeteren. Een moedige stap die beslist de aandacht van alle media trok. Maar ook eentje die erop was gericht om meer verkoop te realiseren. Uit onderzoek blijkt dat slechts 2% van de ondervraagde vrouwen zichzelf mooi vindt, de rest vindt dat er veel van hun uiterlijk verwacht wordt. Daar valt dus nog wat te halen volgens marketeers.
Een ander merk dat ook met vrouwen met echte rondingen werkt is het Amerikaanse lingeriemerk Dear Kate. Voor een van de campagnes werden vrouwen in hun ondergoed achter de laptop of ander stukje technologie gefotografeerd. De reacties hierop waren wisselend: critici vonden de foto’s seksistisch en het zou het imago van vrouwen in de technologie niet ten goede komen. Een vrouw in ondergoed heeft altijd een seksuele ondertoon, werd gesteld. Oprichter Julie Sygiel ziet dat anders, zij zet graag krachtige vrouwen neer en vindt dat vrouwen altijd serieus genomen moeten worden, of ze nu ondergoed dragen of niet.
Toen fotomodel Ymre Stiekema rennend achter een Bugaboo werd gefotografeerd in sportpakje met strak getrainde blote buik, brak er een storm van kritiek los. Hier herkenden moeders zich helemaal niet in, want wie ziet er nu zo uit na een bevalling?
Een paar dagen geleden landde er een kalender van het zwangerschaps lingeriemerk Carriwell op mijn deurmat. Met daarop vrouwen gefotografeerd in hun echte vorm en velletje. Mooie fotografie, een beetje in de pin-up stijl van jaren 50, van slanke én volslanke vrouwen, zwanger of net bevallen. Echt dus. Hier een paar van deze moedige calender girls!
Vrouwen in lingerie reclames blijven altijd onderwerp van gesprek. Waar het volgens mij uiteindelijk om gaat is of de doelgroep haar zich erin kan vinden om fan te worden!
Zo niet, verander van strategie!

echte vrouwen reclame carriwellechte vrouwen carriwell

carriwell

carriwell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *