nachtlampje pabobo dynamic aquaWat doen wij in deze donkere dagen van de winter? We verlichten het huis met lampen en kaarsjes. Nachtlampjes in de baby- en peuterkamer zijn geen overbodige luxe… Er zijn nachtlampjes die je kunt laten branden als je in de babykamer moet zijn in de nachtelijke uurtjes zonder dat je de grote verlichting aan hoeft te doen om je baby te troosten of een schone luier te geven. Dit zijn vaak lampjes die je gewoon in het stopcontact prikt. Daarnaast zijn er voor baby’s en peuters veel soorten lampjes om ze te troosten en gerust te stellen. Vooral peuters kunnen zo rond hun tweede jaar behoorlijk angstig worden van de gedachten dat er enge monsters in hun donkere kamer zitten…
nachtlampje zazu loubkids watch over me nachtlampje mobielEén van de eerste merken die mooie troostlampjes op de markt bracht met veel technische snufjes is het Franse merk Pabobo. Hun nieuwste model is de Dynamic Aqua of Stars Projector die naar wens visjes of sterren op het plafond projecteert gecombineerd met slaapliedjes of onderwater geluiden. En gaat je baby huilen dan slaat deze aan.
Er zijn ook diverse knuffels met een sterrenprojector zoals Cloud B Twilight Turtle in de vorm van een schildpad, het konijn van Pabobo en het knuffeltje doomoo Spooky; een knuffel en nachtlampje ineen.
En ken je de lieve lantaarntjes van bijvoorbeeld Béaba en Pabobo al? Zoals de LumiBlo lantaarn, voor het doven blaas je deze lantaarn gewoon uit! Ook handig als je peuter ‘s nachts naar de wc moet, dan kan deze gewoon dit lantaarntje meenemen.
pabobo lumiblo nachtlampjedoomoo spooky nachtlampjeZAZU ontwikkelde nachtlampje Lou waarin twee lampjes zijn verwerkt die je afzonderlijk kunt dimmen en met een timer kunt gebruiken, handig als je meer of minderlicht nodig hebt!
Tot slot noem ik graag nog even ‘BKids Watch over me’; een 3 in 1 muziekmobiel die je kunt gebruiken als mobiel, projector en nachtlampje inclusief slaapmuziekje, natuurgeluiden, timerfunctie, wake up mode etc. Wordt je kindje groter dan kun je het nachtlampje los gebruiken.
Mocht je twijfels hebben of nachtlampjes slecht zijn voor de ogen van je kind even het volgende: eind jaren 90 verscheen er een Amerikaans onderzoek dat kinderen wellicht bijziend konden worden van nachtverlichting. Gelukkig is het is aangetoond dat er geen verband bestaat, al wordt er nu wel onderzoek gedaan naar de blootstelling van LED-verlichting op de ogen en of dit de biologische klok zou kunnen verstoren. Maar dit onderzoek heeft dan vooral weer te maken met alle computer-, tv-schermen, smartphones en tablet gebruik, dus meer van toepassing als je kind gaat puberen.
Persoonlijk lijkt het mij belangrijk om je kinderen te laten wennen aan het slapen in het donker en er geen tennisser Nadal van te maken die aangeeft alleen te kunnen slapen met het licht aan…. Kies een lampje dat een zacht en sfeervol licht verspreid om toch een veilige slaapomgeving te creëren.
Ik wens je veel lichtpuntjes in het nieuwe jaar!

3 Comments on Dit zijn de nieuwste nachtlampjes!

  1. Wat leuk een artikel over verschillende
    kinderlampen. Stiekem ben ik helemaal verliefd op het uiltje. Zo’n schattig nachtlampje. Alleen vind ik het vreemd dat een nachtlampje aanslaat (licht of geluid) bij het bij het huilen van je baby. Lijkt mij wellicht een beloning voor het huilen in de kinderpsychologie???

  2. Hi Monica, als een lampje aangaat is het om een kindje gerust te stellen, het kan angstig worden in het donker en zijn vader en moeder missen. Maar zoals jij het stelt zou misschien ook kunnen, dat is weer een heel andere invalshoek die ik nog niet eerder heb gehoord. Ik zou wel willen weten of hier onderzoek naar is gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *