Zelf fruit- en groentehapjes maken voor je kind is tegenwoordig helemaal dé trend. Er zijn handige apparaten in de handel waarmee je kunt stomen en blenden zoals de BabyCook van Béaba, de stomer/blender van Philips/Avent of de BabyMoov van Nutribaby. Wel even een investering – zo’n apparaat kost ongeveer 130 euro – maar daarna kun je razendsnel babyhapjes maken en bespaar je alleen maar geld, want voedingspotjes hoef je niet meer te kopen. Nog een groot voordeel: alle vitamines en mineralen blijven bewaard en de smaak is optimaal! Baby’s wennen zo vroeg aan pure smaken, vezels en structuur van het eten en daarmee voorkom je latere eetproblemen. Tel uit je winst! Traiteur Madaga gaat nog een stapje verder: ze bezorgt verse biologische babyhapjes bij drukke ouders aan de deur. Van pureetjes tot dampende stamppotjes, pastaschoteltjes of visgerechtjes. Werkende moeders krijgen steeds dikkere kinderen toont onderzoek aan en oprichter Ingrid Keller-Cayet, weet hoe je dit kunt voorkomen: door zelfbereide, voedzame en vitaminerijke maaltijden voor te schotelen. Kosten? 21 euries voor een weekmenuutje voor baby’s.  Is hiermee een gat in de markt gevonden of blijven Nederlandse moeders liever de staafmixer gebruiken? Biologische supermarktketen Marqt heeft het merk al opgenomen!

2 Comments on Biologische babycatering

  1. Gaarne wijzen wij u op twee onvolkomenheden in bovenstaande artikel:

    1. De producten van Madaga zijn NIET biologisch, beschikken niet over een Skal certificering en voldoen tevens niet aan de door de Nederlandse wetgever opgestelde strenge wet- & regelgeving voor babyvoeding!
    Wij hebben hier reeds melding van gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en diverse andere toezichthouders.
    2. Marqt is geen biologische supermarkt, maar een duurzame supermarkt waar ook gangbare en niet-biologische producten worden verkocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *