En wat zijn de toppers van de categorie Care van de Baby Innovation Award verkiezing?

Ik ben niet zo’n moeder die regelmatig als een turbo door het huis gaat om schoon te maken. Zonde van mijn tijd. Ook vind ik dat kinderen wel een beetje weerstand mogen opbouwen, dus hun handjes hoeven niet constant gedesïnfecteerd te worden zoals tv reclames doen geloven. Maar zo eens per dag moeten die vieze handjes natuurlijk wel eens goed worden gewassen. Met deze Squidsoap leren kinderen dat op een speelse manier. Door het pompje omlaag te duwen verschijnt er een inktstip op hun handjes. Spreek met je kinderen af dat ze  hun handen moeten wassen totdat de stip is verdwenen. Goed voor de hygiëne en voor het humeur! Het zou  helemaal geweldig zijn als zeep en fles in de toekomst gemaakt zouden zijn van milieuvriendelijke stoffen.

squidsoapFopspenen helpen bij een grote zuigbehoefte van je kindje of als deze verdriet heeft, maar het worden op een gegeven moment wel vieze dingetjes… Omdat spenen vaak zijn gemaakt uit meerdere delen is er een grote kans op bacterievorming in de naden. En dat wil je natuurlijk niet bij je baby, zeker bij pasgeborenen! Philips Avent komt met de Soothie fopspeen gemaakt uit een stuk flexibele silicone. Naadloos dus en hij kan gewoon in de vaatwasser. De speen is orthodontisch gevormd  met oog op de ontwikkeling van het gebit. Leuk design ook met die berensnoet!

soothie philips aventEn dan deze nominatie: Silverette tepelkapjes! Tepelkloven, tepelinfecties, pijnlijke tepels, spruw…. vervelende aandoeningen die de periode dat je borstvoeding geeft flink kunnen vergallen. Je kunt natuurlijk gaan modderen met gels, cremes en kompressen maar daarvan gaat de boel alleen maar broeien. Voor elke wond geldt dat luchten juist goed is. Deze tepelkapjes geven lucht aan de zere tepel zodat deze beter kan helen. Daarnaast heeft zilver van oudsher een antibacteriële en antivirale werking. Een oude beproefde methode in een nieuw jasje!

silverette

2 Comments on Innovaties in baby- en kinderverzorging

  1. Hi Carola,

    Dank je voor de informatie over #squidsoap. Ik wilde jou laten weten dat we momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van een “free from” versie en we verwachten dat deze handzeep in Q3 2016 op de markt zal zijn.

    Groet,

    Patrick Bos
    Squidsoap Ltd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *