quinny longboard babytrendwatcher

Kun je het comfort van een kinderwagen combineren met een plezier van longboarding? Yes, dacht het ontwerpteam van Quinny. Na een paar jaar testen en finetunen is het product nu gereed voor de markt. Iedereen weet wat een kinderwagen is, maar wat is een longboard? Voor de nitwits onder ons… dat is een soort skateboard maar met dikkere wielen voor meer stabiliteit.
De voordelen zie ik zeker: je bent snel met je kind ter plaatse en je springt er natuurlijk uit in het straatbeeld. Dus het lijkt me zeker wel wat voor sportieve ouders die vrijheid en mobiliteit hoog in het vaandel hebben staan. Hij ziet er ook nog eens blits uit, voor de uitvoering werd nauw samengewerkt met longboard producenten. Maar hoe zit het met de veiligheid? Hij heeft een stevige bumper en een handrem. De gemiddelde snelheid van een longboardstroller is ongeveer 15 km per uur, dat is toch wat anders dan een wandelsnelheid van 5 km per uur. En hoe zit het met het verkeer, plotseling moeten wenden, of een noodstop maken? Ik zie de valpartijen al voor me, brrr. Het kind heeft niet voor niets een helm op!
De longboardstroller is volgens mij dan ook alleen geschikt voor een kleine groep sportievelingen die het skateboarden of longboarden zeer machtig zijn. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze in een beperkte oplage van 1000 stuks verkrijgbaar is. De stroller kost 599 euro en wordt alleen binnen de Europese Unie geleverd. En dat zal wel weer te maken hebben met de veiligheidseisen en testen in andere continenten. Al met al een opvallende maar gewaagde gadget!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *