We hadden begin september al een preview gekregen van Stokke maar moesten zwijgen tot de officiële lancering. En dat is nu! Stokke komt met maar liefst twee nieuwe type kinderwagens: de Stokke Crusi en Stokke Scoot. Voorafgaand aan de onthulling trad Suzanne Zeedyk op bij de persbijeenkomst in Naarden. Zeedyk doet al 25 jaar wetenschappelijk onderzoek en bestudeert het aangeboren vermogen van baby’s om te communiceren met ouders vanaf het eerste begin. Baby’s zijn sociale wezens en wordt er niet met ze gecommuniceerd dan ontwikkelen hun hersenen zich onvoldoende! Van dit gegeven zouden alle ontwerpers van babyproducten op de hoogte moeten zijn, stelt Zeedyk. Dit sluit naadloos aan op de filosofie van Stokke die de interactie tussen ouder en kind centraal stelt (denk aan de Stokke Xplory!). De nieuwe Stokke Crusi lijkt de meest traditionele van de twee. Bij deze kinderwagen staat niet zoals gebruikelijk het frame centraal wordt ons vertelt, maar de wieg. En deze is inderdaad groot met 80 cm lengte en mooi afgewerkt. Het onderstel is gebruiken met reiswieg, seat, autostoel en met extra verkrijgbare sibling seat voor een duokinderwagen voor als je twee kindjes na elkaar krijgt. Daarbij ligt het kindje dat onderop ligt wel tegen de kinderwagenbak te kijken en dat snap ik niet helemaal na het verhaal van Zeedyk….

Ouders die meer een ‘on the go’ model zoeken zijn beter af met de Stokke Scoot. Deze is compact, licht van gewicht en met één hand gemakkelijk in en uit te vouwen. Door zijn hoge zitpositie waarbij het zitje kan worden gedraaid past deze ook aan een hoge tafel in een café of restaurant. Het lijkt de ideale partner voor op reis, een middagje shoppen en in het openbaar vervoer.

3 Comments on Stokke lanceert Crusi en Scoot

 1. Tja … ik vind het ten eerste een lelijk ding en zover ik kan zien en lezen is er echt niks unieks aan t.o.v. andere kinderwagens. Zeker als je ziet dat dit ding ergens rond de €1.300,- moet kosten denk ik niet dat dit een erg gewild product zal zijn, behalve voor mensen die een dikke portemonnee hebben en denken dat duurder altijd beter is.

  De Xplory snap ik nog wel … dat is een wat bijzonder model, maar hieruit blijkt maar weer dat Stokke ook inziet dat de ongeveerde Xplory zonder makkelijk te bereiken boodschappentas niet heel handig is … en waar kom je dan op uit? Nou … dit dus. Een lelijk plastic gevaarte die 2x zo duur is als de gemiddelde kinderwagen. Kansloos 🙂

 2. Enige nuancering is hier op zijn plaats. De prijzen voor de volwaardige kinderwagen Crusi liggen met frame, reiswieg en zitting inderdaad totaal rond de 1300 euro, maar de Scoot kost een stuk minder, te weten 629 euro. Bijzonder aan de Crusi is vooral de mutifunctionaliteit, te gebruiken met reiswieg, met reiswieg én duozitje of met de Crusi Seat en met Crusi Seat én duozitje. Ook is er veel aandacht besteed aan de reiswieg (formaat, matras, bekleding, draagbaarheid, multifunctionele kap), gebruiksvriendelijkheid (bijv. goed bereikbare boodschappenmand) en natuurlijk het interactieve: bij Stokke’s producten liggen of zitten de baby’s altijd zo dicht mogelijk bij de ouders. Het gaat te ver om in alle details te treden, zie daarvoor de link: http://www.stokke.com/nl-nl/stroller/stokke-crusi/product-information.aspx

  • Fijn dat Stokke met de Crusi eindelijk een kinderwagen heeft met een bak die groot genoeg is om er een kind fatsoenlijk in te laten liggen. Hier staat (met de wieg) het kind centraal, in plaats van de laatste modetrend.

   De Xplory is inderdaad een bijzonder model dat op zijn design verkocht wordt. Dan doet het er niet toe dat het kind er niet in past, dat is bijzaak.

   Complimenten aan Stokke dat ze, tegen de trend in, nu aan het comfort en de gezondheid van het kind denken en niet alleen aan het design. Nu kijken of ouders in staat zijn het belang van hun kind voorop te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *