Niets leuker dan de inrichting van je babykamer… toen mijn oudste zich aandiende ging ik ook helemaal los. Ik koos een lief behang met bijpassende rand (ja, ja dat was toen hip…) en vond stof in hetzelfde thema. Dat ik daarvoor een stuk moest rijden om dit aan te schaffen nam ik op de koop toe. Als je een beetje creatief bent kun je heel veel zelf doen; ik bekleedde de wieg en maakte een duizenddingen mandje, naaide gordijnen, een kruikenzak en muziekdoosje. Het resultaat was geweldig, wat was ik trots! Ik heb zelfs met de figuurzaag een lief lampje gemaakt. Hoewel een babykamer zich bij uitstek leent om er een persoonlijke touch aan te geven, laten we ons graag inspireren door de laatste interieurtrends. Wat is nu hip, hot en happening bij de inrichting van baby- en kinderkamers? Bekijk hier de vier belangrijkste trends:

babykamer trends pastel

Trend 1: Pretty pastel

Pastels zijn niet meer weg te denken uit de baby- en kinderkamers. Lieflijke roze tinten, zachte minten en blauwen en neutrale grijzen. Slimme fabrikanten zijn hier al op ingesprongen: denk aan de accessoires van Baby’s Only, Snoozebaby, koeka, Cottonbaby, Baby Anne-Cy, BamBam maar ook Zuid Europese merken als Uzturre, Pasito a Pasito, die pastel bijna tot kunst hebben verheven. Pastellen kunnen prachtig zijn in een baby- en kinderkamer en brengen licht in de ruimte, maar je kunt wel wat spanning en energie van bepaalde kleuren missen. Mooie combinaties zijn die met pittige kleuraccenten zoals framboos, fuchsia of helder groen.

babykamer trend zwart wit

Trend 2: Zinnig zwart-wit

Een babykamer met veel zwart en wit kil of saai? Helemaal niet! Nog nooit waren er zoveel kinderkamer accessoires in zwart/wit. In de vorm van kussentjes, leuke teksten die je op muren kunt plakken, posters, lampjes en ga zo maar door. Worden deze accessoires gecombineerd met pasteltinten zoals roze, groen of blauw dan springen deze zwart wit accessoires er juist goed uit. Zwart-wit kan natuurlijk ook mooi gecombineerd worden met pittige kleuren zoals turkoois of fuchsia. Deze babykamer kan dienst doen voor zowel jongens en meisjes!

babykamer trend goud

Trend 3: Geliefd goud

In de interieurbranche al helemaal hot, maar nu zo zoetjes aan ook in de kinderbranche. Liefst niet helemaal bling bling, maar gehamerd of een beetje verweerd. Bij de kleur goud of koper denken we aan zonnegeel en aan rijkdom. Ideaal voor het gebruik in ruimtes met weinig zonlicht, met een lamp of accessoire haal je direct het zonlicht naar binnen. Goud combineert prachtig met groene en bruine tinten voor rust en warmte of juist chic met zwart, wit en naturel tonen, maar gecombineerd met frisse kleuren zoals framboosroze, petrolblauw of boterbloemgeel geeft dit een kinderkamer juist weer een jeugdige uitstraling!

babykamer trend do it yourself

Trend 4: Decoratief do-it-yourself

Als je papa of mama wordt wil je graag zelf iets naaien of knutselen. Een grillig gevormde tak uit de natuur doet prima dienst om hier een mobiel van te maken of als hangrekje voor mooiste babykleertjes. Een getimmerde boom is leuk als decoratie op de muur, en een los staande boom kan als kapstok worden gebruikt. Ook van papier is veel moois te maken zoals een (geboorte)slinger; met gekleurd koord, papier en lijm maakt iedere moeder zelf een slinger met vlaggetjes, rondjes of andere vormen. Of hang een bosje origami bollen op in de hoek van een kamer!

Meer inspiratie nodig? Kijk dan even naar onze Pinterest voor meer babykamers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *